Go to content.

Defecatie management

Defecatie management is de laatste jaren steeds meer op de radar. Hierdoor is onze hoop dat volwassenen en kinderen die kampen met defecatieproblemen steeds adequater geholpen worden, waardoor hun kwaliteit van leven vooruit gaat. 

Meer informatie & inschrijven

Basis darmspoelen kinderen

U krijgt informatie over de anatomie, fysiologie en pathologie van het spijsverteringsstelsel bij kinderen. We bespreken de meest voorkomende behandelmethodes om daarna verder te gaan met de indicatiestelling voor darmspoelen bij kinderen.  

Deze workshop is bedoeld voor verpleegkundigen en bekkenbodemtherapeuten uit instellingen en revalidatiecentra die te maken hebben met kinderen die (gaan) darmspoelen. Of voor verpleegkundigen werkzaam in de thuiszorg die zich actief met darmspoelen bezighouden.

Datum: 15 september 2022
Tijd     : 14.00-20.15 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Meer informatie en inschrijven

Basis darmspoelen bij volwassenen

Tijdens de workshop zal de anatomie, fysiologie en pathologie van het spijsverteringsstelsel behandeld worden. We bespreken de behandelingsmogelijkheden en bespreken aan de hand van de Richtlijn Defecatiebeleid de indicatiestelling voor darmspoelen.

Daarnaast staat de praktijk centraal. Aan de hand van casuïstieken krijgt u informatie over een plan van aanpak en de verpleegkundige aspecten die belangrijk zijn bij darmspoelen. U krijgt tips en adviezen die u gelijk in de praktijk kunt toepassen en er is gelegenheid om te oefenen met het Peristeen systeem. Dit is een workshop met veel interactie, voldoende ruimte voor het stellen van vragen en bespreken van casuïstieken uit de praktijk.

Datum: 24 november 2022
Tijd: 14.00-20.00 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Webinar Darmspoelen we komen er wel uit

Sommige kinderen lopen te lang rond met buikpijn door chronische obstipatie. Anderen hebben vieze onderbroeken door fecale incontinentie. Dat kan en moet anders!

Weet u hoe darmspoelen bij kinderen in z’n werk gaat? Wanneer zou u dit in kunnen zetten, wat is de impact en wat is de effectiviteit? In dit Webinar leert u kinderen te identificeren die baat kunnen hebben bij darmspoelen. Er worden u handvatten geboden om kinderen te herkennen die met darmspoelen geholpen zouden kunnen worden. Er wordt uitgelegd hoe te handelen en op te volgen.
Het zou wel eens makkelijker kunnen zijn dan u denkt…

 

Webinar Blaas- en darmproblematiek bij MS

In dit webinar krijgt u van Dr. Jakko Nieuwenhuijzen, uroloog in het VUmc, en Drs. Willemijn Faber, revalidatiearts in Heliomare, uitleg over continentieproblematiek bij mensen met MS.
Zij bespreken met u de invloed van MS op de blaas- en darmfunctie. Wat zijn de meest voorkomende blaas- en darmproblemen, hoe vaak komen ze voor, is er een verband tussen blaas- en darmproblemen, vroege herkenning en signalering, behandeling en doorverwijzing. Zij geven tips en adviezen en bespreken de belangrijkste aandachtspunten.  


E-learning darmproblematiek en darmspoelen

De e-learning is ontwikkeld om uitleg in de praktijk te ondersteunen. Je leert meer over de anatomie, pathologie van het spijsverteringsstelsel, behandeling van darmproblematiek en darmspoelen met Peristeen Plus.

Deze e-learning is bedoeld voor zorgverleners in de thuiszorg of zorginstellingen.  Je kunt je aanmelden voor de e-learning door te mailen naar infoacademy@coloplast.com.