Welkom bij Stomazorg

Ontwikkel uw vaardigheden en verdiep uw kennis met inzichten, on-demand leren en effectieve hulpmiddelen uit het veld van de stomazorg.

Ontdek meer

Meer informatie over de kinderlijn voor stomazorg

Baby’s en peuters kunnen om een aantal redenen een stoma nodig hebben. Gelukkig kunnen veel ervan worden teruggedraaid naarmate het kind ouder wordt. Ongeacht de onderliggende oorzaak of duur van de stoma kan de zorg die een baby of peuter krijgt een grote invloed hebben op hun ontwikkeling. Meer informatie over stomazorg binnen de kindergezondheidszorg.

Ontdek meer

Meer informatie over hoe het lichaamsprofiel met een bolling de kwaliteit van leven beïnvloedt

Veel omstandigheden maken het uitdagend voor personen met een peristomaal lichaamsprofiel met een bolling om een goede pasvorm voor het stomaproduct te verkrijgen. Zijn de behoeften van mensen met een peristomaal lichaamsprofiel met een bolling over het hoofd gezien? Meer informatie over lichaamsprofielen met een bolling: incidentie en complicaties.

Ontdek meer

Een onbekend lichaam in een onbekend land

Ingrijpende lichamelijke veranderingen, zoals een stomaoperatie, kunnen patiënten het gevoel geven dat ze vervreemd zijn van hun lichaam en hun gevoel van zichzelf. In dit thema onderzoeken we hoe een stomaoperatie het zelfbeeld van een patiënt beïnvloedt en wat u kunt doen om uw patiënten te helpen de stap te zetten van ‘stomaland’ naar hun nieuwe ‘thuisland’.

Meer informatie

Pasvorm is het verschil...

...tussen thuisblijven of erop uitgaan.

Het kan niet genoeg worden benadrukt hoeveel verschil dat maakt. De juiste pasvorm is de eerste stap om stomadragers vertrouwen, vrijheid en gevoel van veiligheid te geven. Pasvorm is een essentiële preventie- en behandelstrategie. Het is de sleutel in het doorbreken van de vicieuze cirkel van lekkage en huidproblemen. Coloplast heeft vijf pasvormuitdagingen geïdentificeerd.