Aanleren van zelfkatheterisatie is een complexe taak, en geen twee patiënten zijn hetzelfde.

Iedere patiënt is anders, maar hier vindt u een aantal tips om te gebruiken bij uw instructie over het aanleren van zelfkatheterisatie. 

Er zijn echter een aantal dingen die u kunnen helpen bij het plannen en uitvoeren van trainingen voor intermitterende zelfkatheterisatie. In dit thema kunt u inspiratie opdoen over hoe uw trainingssessie eruit zou kunnen zien, leren van ervaren verpleegkundigen en trainingshulpmiddelen vinden die u aan uw patiënten kunt laten zien of met hen kunt delen.

Vergroot uw kennis

Meer informatie

Drie belangrijke elementen voor het aanleren van intermitterende zelfkatheterisatie

Hier vindt u een snel overzicht van de drie belangrijkste onderwerpen die u in uw training over intermitterende zelfkatheterisatie moet behandelen.

Lees het interview

Krijg tips over zelfkatheterisatie van een expert

Sharon Holroyd heeft 20 jaar op urologieafdelingen gewerkt, dus ze weet wel het een en ander over training over zelfkatheterisatie. In dit interview deelt ze haar uitgebreide ervaring en geeft ze u de sleutel voor effectieve patiëntentraining.

Meer informatie

Zelfkatheterisatie inpassen in het dagelijks leven van uw patiënt

Het aanleren van zelfkatheterisatie gaat niet alleen over techniek. U moet er ook aan denken om de patiënt te laten zien hoe hij/zij zelfkatheterisatie zelf kan uitvoeren in verschillende omgevingen.

Opleiding voor u

Patiënten en familieleden betrekken bij zelfkatheterisatie

Het is belangrijk om patiënten en hun familieleden te betrekken bij beslissingen over zelfkatheterisatie. Leer waarom en hoe u dit kunt doen.

Lees nu

Introductie van zelfkatheterisatie bij uw patiënten

Wat zijn de voordelen van zelfkatheterisatie en wat zijn de vragen die uw patiënten kunnen hebben voordat ze ermee beginnen.

Meer informatie

Continence Life Study Review

De Continence Life Study Review richt zich op therapietrouw bij intermitterende zelfkatheterisatie en biedt een holistische benadering van hoe u de therapietrouw bij uw patiënten kunt bevorderen.

Bewijs

Lees of download de samenvatting

Bewijs voor hydrofiel gecoate catheters

Deze samenvatting geeft een grondig overzicht van het bewijsmateriaal voor de voordelen van katheters met hydrofiele coating ten opzichte van andere intermitterende katheters.

Lees of download de samenvatting

Samenvatting van bewijsmateriaal voor intermitterende zelfkatheterisatie

Deze samenvatting geeft een grondig overzicht van de studies die de conclusie ondersteunen dat intermitterende zelfkatheterisatie de gouden standaard is voor blaasmanagement.