Workshops continentiezorg

Continentiezorg is volop in ontwikkeling. Ieder jaar doen nieuwe hulpmiddelen en technieken hun intrede, om het dagelijks leven van mensen die kampen met incontinentieproblemen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Voor verpleegkundigen is het van belang om bij te blijven, zowel wat betreft kennis als vaardigheden. Coloplast Academy biedt daarom een zeer divers educatieprogramma voor verpleegkundigen die te maken hebben met continentiezorg.

Inschrijven

Intermitterende (zelf) katheterisatie bij kinderen

Wanneer je als verpleegkundige met kinderen te maken krijgt, wordt er van je verwacht dat je aan deze patiënten en hun ouders goede zorg kunt leveren. In deze scholing staat de zorg rondom katheteriseren bij kinderen centraal.

Deze workshop is bedoeld voor een beginnend continentieverpleegkundige met aandachtsgebied kind of als verpleegkundige in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of in de thuiszorg en je hebt tijdens je werk regelmatig te maken met kinderen met continentieproblematiek.

Datum: 7 juni 2023
Tijd: 16.00-20.00 uur
Ontvangst: Vanaf 15.30 uur
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Basis continentiezorg

De ontwikkeling van de medische wereld staat nooit stil. Ook op het gebied van incontinentie blijven operatietechnieken en behandel- methodes zich vernieuwen.
In deze workshop komen ook de laatste ontwikkelingen op dit vlak aan bod, zodat het volledige spectrum van continentiezorg in de basis is besproken.

Deze workshop is bedoeld voor verpleegkundigen werkzaam in een instelling of thuiszorg en je hebt in je werk regelmatig te maken met continentieproblematiek.

Datum: 14 december 2022
Tijd: 10.00 – 15.30 uur
Ontvangst: Vanaf 9.30 uur
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Intermitterend katheteriseren

Dit is een workshop waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij de praktijk van het intermitterend katheteriseren. Welke patiënten komen in aanmerking voor katheteriseren en met welke aandachtspunten moet u rekening houden. Welke richtlijnen zijn er? Hoe leer je een patiënt katheteriseren.

Deze workshop is bedoeld voor verpleegkundigen werkzaam in een instelling of polikliniek urologie en/of verpleegkundigen die in hun werk regelmatig te maken hebben met intermitterend katheteriseren.

Datum : 19 januari 2023
Tijd      : 15.00-20.15 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Urologische oncologie

De workshop richt zich op de theorie van continentiezorg. Welke vormen van incontinentie zijn er en wat zijn de behandelmogelijkheden? Er wordt ingegaan op de anatomie, pathologie en op de aandoeningen waarbij je alert moet zijn op incontinentie en retentie. 
Er zijn producten aanwezig zodat je deze kunt zien, voelen en proberen. Je ontvangt veel praktische tips en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaring.

Deze workshop is bedoeld voor een continentieverpleegkundige, urologieverpleegkundige of verpleegkundige werkzaam op de polikliniek of afdeling urologie en je hebt in je werk regelmatig te maken met patiënten met prostaat- en/of blaaskanker. 

Datum: 24 januari 2023
Tijd: 16.00 – 20.15 uur
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Blaas- en darmproblematiek bij MS voor MS verpleegkundigen

Tijdens deze workshop wordt de anatomie en de pathologie van de blaas en darmen besproken en leer je (sneller) de juiste diagnose te stellen. Tevens worden de verschillende behandelingen en oplossingen behandeld. Er is ook aandacht voor preventieve maatregelen, de samenwerking met de verschillende disciplines en welke actieve rol de MS verpleegkundige hierbij kan spelen.

Deze workshop is bedoeld voor MS en neurologie verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants die in de dagelijkse praktijk werken met patiënten met MS.

Datum: 1 juni 2023
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Webinar Blaas- en darmproblematiek bij MS

In dit webinar krijg je uitleg over continentieproblematiek bij mensen met MS. We bespreken de invloed van MS op de blaas- en darmfunctie. Wat zijn de meest voorkomende blaas- en darmproblemen, hoe vaak komen ze voor? Verder wordt ingegaan op urineweginfecties bij MS patiënten en worden de belangrijkste aandachtspunten besproken en tips en adviezen gegeven. 

Dit webinar is bedoeld voor continentieverpleegkundigen, urologieverpleegkundigen of verpleegkundigen werkzaam op de polikliniek of afdeling urologie. Verpleegkundigen werkzaam in een instelling of thuiszorg die regelmatig te maken hebben met patiënten met MS. 

Datum: 15 juni 2022
Tijd: nog niet bekend

Direct inschrijven

Ik wil me inschrijven voor*
Persoonsgegevens