Go to content.

Workshops continentiezorg

Continentiezorg is volop in ontwikkeling. Ieder jaar doen nieuwe hulpmiddelen en technieken hun intrede, om het dagelijks leven van mensen die kampen met incontinentieproblemen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Voor verpleegkundigen is het van belang om bij te blijven, zowel wat betreft kennis als vaardigheden. Coloplast Academy biedt daarom een zeer divers educatieprogramma voor verpleegkundigen die te maken hebben met continentiezorg.

Meer informatie & inschrijven

Intermitterend katheteriseren

Dit is een workshop waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij de praktijk van het intermitterend katheteriseren. Welke patiënten komen in aanmerking voor katheteriseren en met welke aandachtspunten moet u rekening houden. Welke richtlijnen zijn er? Hoe leert u een patiënt katheteriseren.

Deze workshop is bedoeld voor verpleegkundigen werkzaam in een instelling of polikliniek urologie en/of verpleegkundigen die in hun werk regelmatig te maken hebben met intermitterend katheteriseren.

Datum : 19 januari 2023
Tijd      : 15.00-20.15 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Blaas- en darmproblematiek bij MS

In dit webinar krijgt u van Dr. Jakko Nieuwenhuijzen, uroloog in het VUmc, en Drs. Willemijn Faber, revalidatiearts in Heliomare, uitleg over continentieproblematiek bij mensen met MS.
Zij bespreken met u de invloed van MS op de blaas- en darmfunctie. Wat zijn de meest voorkomende blaas- en darmproblemen, hoe vaak komen ze voor, is er een verband tussen blaas- en darmproblemen, vroege herkenning en signalering, behandeling en doorverwijzing. Zij geven tips en adviezen en bespreken de belangrijkste aandachtspunten.