Workshops continentiezorg

Continentiezorg is volop in ontwikkeling. Ieder jaar doen nieuwe hulpmiddelen en technieken hun intrede, om het dagelijks leven van mensen die kampen met incontinentieproblemen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Voor verpleegkundigen is het van belang om bij te blijven, zowel wat betreft kennis als vaardigheden. Coloplast Academy biedt daarom een zeer divers educatieprogramma voor verpleegkundigen die te maken hebben met continentiezorg.

Programma en inschrijven

Coloplast Continentie Symposium

Kijken met andere ogen

Schrijf je nu in voor het Coloplast Continentie Symposium 2023! Dit eendaagse symposium zal bestaan uit een ochtend- en middagprogramma met geaccrediteerde nascholingen over urineweginfecties.

De deuren zijn open vanaf 8.30 uur en om 9:30 uur start het programma. We sluiten rond 16:30 uur af waarna iedereen welkom is om na te praten tijdens de borrel.

Datum : 15 maart 2023

Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik

Inschrijven

Blaas- en darmproblematiek bij MS voor MS verpleegkundigen

Tijdens deze workshop wordt de anatomie en de pathologie van de blaas en darmen besproken en leer je (sneller) de juiste diagnose te stellen. Tevens worden de verschillende behandelingen en oplossingen behandeld. Er is ook aandacht voor preventieve maatregelen, de samenwerking met de verschillende disciplines en welke actieve rol de MS verpleegkundige hierbij kan spelen.

Deze workshop is bedoeld voor MS en neurologie verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants die in de dagelijkse praktijk werken met patiënten met MS.

Datum: 1 juni 2023
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Webinar Blaas- en darmproblematiek bij MS

In dit webinar krijg je uitleg over continentieproblematiek bij mensen met MS. We bespreken de invloed van MS op de blaas- en darmfunctie. Wat zijn de meest voorkomende blaas- en darmproblemen, hoe vaak komen ze voor? Verder wordt ingegaan op urineweginfecties bij MS patiënten en worden de belangrijkste aandachtspunten besproken en tips en adviezen gegeven. 

Dit webinar is bedoeld voor continentieverpleegkundigen, urologieverpleegkundigen of verpleegkundigen werkzaam op de polikliniek of afdeling urologie. Verpleegkundigen werkzaam in een instelling of thuiszorg die regelmatig te maken hebben met patiënten met MS. 

Datum: 15 juni 2023
Tijd: 16:00 uur

Inschrijven

Intermitterende (zelf) katheterisatie bij kinderen

Wanneer je als verpleegkundige met kinderen te maken krijgt, wordt er van je verwacht dat je aan deze patiënten en hun ouders goede zorg kunt leveren. In deze scholing staat de zorg rondom katheteriseren bij kinderen centraal.

Deze workshop is bedoeld voor een beginnend continentieverpleegkundige met aandachtsgebied kind of als verpleegkundige in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of in de thuiszorg en je hebt tijdens je werk regelmatig te maken met kinderen met continentieproblematiek.

Datum: 7 juni 2023
Tijd: 16.00-20.00 uur
Ontvangst: Vanaf 15.30 uur
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort

Direct inschrijven

Ik wil me inschrijven voor*
Persoonsgegevens