Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke drijfveren

Wil jij weten welke kleur jou drijft? Ben jij ook nieuwsgierig waarom je doet wat je doet? Hoe ga jij het gesprek aan met je collega’s?

Je ontvangt een uitgebreid persoonlijk profiel. Hierin staat omschreven wat jouw kracht is en wat jou motiveert. Tijdens de geaccrediteerde nascholing bespreken we samen met je directe collega’s deze profielen. Hierdoor krijg je beter inzicht hoe jullie als team samenwerken.

Deze workshop is bedoeld voor teams die aan zichzelf willen werken. Bespreek de mogelijkheden met jouw Coloplast rayonmanager.

Datum: in overleg

Webinar Veerkracht

In het Inspiratie Webinar ‘Vergroot uw Veerkracht’, nemen Niek van den Adel en Richard de Hoop u online mee in een interactieve, muzikale, inspirerende sessie speciaal voor zorgprofessionals. Zij staan uitgebreid stil bij meerdere aspecten van veerkracht. Zij geven u inzichten, wetenschappelijk bewezen praktische tips, ontspanning en een energieboost waarvan u gaat genieten, misschien wel een leven lang! 

Webinar "De invloed van taboes op lichaam & geest en de omgang hiermee richting de patiënt”

In dit webinar leert u van Mark Mieras -theoretisch natuurkundige en volledig gespecialiseerd in hersenonderzoek- aan de hand van hersenscans hoe diep een taboe inwerkt op ons systeem. Mark leert u aan de hand van voorbeelden de ‘taboeknop’ te begrijpen en geeft u handvatten om taboes te doorbreken. Ook gaat Sanne Blom, voorzitter Stomavereniging, dieper in op het onderzoek Taboemoe van de Maag Lever Darm Stichting: welke taboes ervaren patiënten zelf en wat doen deze taboes met hen? 

Webinar “Herkennen van seksueel geweld en de invloed op de bekkenbodem: handvatten voor in de praktijk"

In dit webinar vertelt een psycholoog van het Centrum Seksueel Geweld u meer over seksueel geweld en trauma. U leert hoe vaak het voor komt, hoe u ‘niet-pluis’ signalen herkent en hoe u het bespreekbaar maakt met de patiënt. Daarnaast gaat dr. Marijke Slieker, bekkenfysiotherapeute en auteur van het boek Verborgen Vrouwenleed, in op de invloed van seksueel trauma op de bekkenbodem. Zij geeft inzicht in problemen die kunnen ontstaan en deelt ervaringen en adviezen voor behandeling in het bekkenbodemgebied. 

Webinar “Uw vooroordelen over de patiënt, die u niet wilt uitspreken: hoe beïnvloedt dit de therapie?”

Wie kent dat niet? Het gevoel dat een patiënt je enorm kan irriteren. Deze gedachten kunnen opkomen door interactie met de patiënt. Bewust of onbewust wordt er een oordeel over de patiënt geveld. Het is vaak een taboe om dit soort gedachten te hebben, en dus blijft het onbesproken. Het is belangrijk om deze oordelen te (h)erkennen en ze buiten de spreekkamer te laten óf bespreekbaar te maken. In dit webinar leert u van psychologe Hilde Jans hoe u kunt voorkomen dat uw vooroordelen het behandelresultaat in de weg staan.

Webinar “Seksuele gezondheid bij ziekte: hoe maakt u dit bespreekbaar en welke taboes blijven dan nog steeds bestaan.”

Hoe normaal is het praten over seks & ‘ziekte’ eigenlijk? In dit webinar krijgt u van drs. Hester Pastoor, psychotherapeut en seksuoloog, duidelijke en gerichte handvatten voor het bespreken van dit onderwerp en omgaan met taboes. Daarnaast krijgt u inzicht in het werk van Tika Stardust. Zij is sociaal erotisch zorgverlener voor mensen met een ziekte of beperking. Haar werkzaamheden richten zich op waar nog veel vooroordelen over bestaan, ook in de directe omgeving van patiënten. 

Webinar "Rouw bij verlies van gezondheid"

Het bespreekbaar maken van neerslachtigheid, verdriet, eenzaamheid en boosheid door verlies van gezondheid lijkt soms niet te mogen. Van patiënten met een chronische ziekte of beperkende aandoening kan door de directe omgeving of zorgprofessional verwacht worden dat zij zich positief en vooruitstrevend opstellen. Rouw over het verlies van gezondheid lijkt een taboe. Het webinar biedt u als zorgprofessional handvatten om de patiënt te kunnen helpen.

Direct inschrijven

Ik wil me inschrijven voor*
Persoonsgegevens