Workshops stomazorg

Coloplast stond aan de basis van moderne stomazorg, een vakgebied dat nog steeds in ontwikkeling is. Ons scholingsprogramma biedt heldere en praktijkgerichte scholingen voor zowel de beginnende als ervaren (stoma) verpleegkundige.

 

Inschrijven

Webinar: Een multidisciplinaire kijk op de behandeling van LAR & endeldarmkanker

Tijdens dit webinar behandelt Maarten Vermaas, chirurg, het keuzeproces dat hij doorloopt bij endeldarmkankerpatiënten die een naad of een stoma krijgen. Mary Everling-Cools, verpleegkundig consulent MDL/stomazorg, deelt haar ervaring vanuit de dagelijkse praktijk en neemt hierin praktische casussen mee.

Deze workshop is bedoeld voor ervaren stoma- en continentieverpleegkundigen

Datum: 30 maart 2023
Tijd     : 16.00-18.00 uur

Inschrijven

Basis stomazorg bij kinderen

In deze workshop wordt ingegaan op de anatomische en pathologische verschillen tussen volwassenen en kinderen, de meest voorkomende indicaties voor het aanleggen van een stoma bij een kind en de verschillende soorten darmstoma's. Verder zullen de verpleegkundige aandachtspunten, verzorging van het stoma, begeleidingsaspecten en de verpleegkundige verschillen tussen volwassenen en kinderen aan bod komen.

Datum: 18 april 2023
Tijd: 15.00-19.00 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Inschrijven

Masterclass "Stoma op een bolling"

Tijdens de Masterclass vertelt Bob Bloemendaal, Consultant Surgeon bij Reinier de Graaf ziekenhuis, over de symptomen, de diagnostiek en de behandeling van stoma op een bolling.

Het tweede en praktische gedeelte van de Masterclass wordt er onder begeleiding van Liesbeth Boerman, gespecialiseerd stomaverpleegkundige bij Meander Medisch Centrum, in kleine groepjes gewerkt.  Aan de hand van drie volledig nieuwe casuïstiek, gebaseerd op echte patiënten, leert u stomahulpmiddelen toe te passen op verschillende lichaamsprofielen dmv een praktische en functioneringsgerichte aanpak.

De Masterclass ‘Stoma op een bolling’ is ontwikkeld voor stomaverpleegkundigen met verschillende ervaringsniveaus die werkzaam zijn in het ziekenhuis en thuiszorg.

Datum: 8 juni
Tijd: 15.00-19.00 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Direct inschrijven

Ik wil me inschrijven voor*
Persoonsgegevens