Go to content.

Workshops stomazorg

Coloplast stond aan de basis van moderne stomazorg, een vakgebied dat nog steeds in ontwikkeling is. Ons scholingsprogramma biedt heldere en praktijkgerichte scholingen voor zowel de beginnende als ervaren (stoma) verpleegkundige.

 

Meer informatie & inschrijven

Darmfalen en voeding

Na aanleg van een ileostoma worden voeding en vocht nog belangrijker. Zeker in het geval van een Short Bowel Syndroom maar ook bij high output problemen van stoma's en fistels worden de adviezen hierover nog specifieker. Bij deze workshop gaan we dieper in op de oorzaken en gevolgen van darmfalen.

Datum: 2 februari 2023

Tijd: 16.00-20.30 uur

Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Meer informatie & inschrijven

Basis stomazorg bij kinderen

In deze workshop wordt ingegaan op de anatomische en pathologische verschillen tussen volwassenen en kinderen, de meest voorkomende indicaties voor het aanleggen van een stoma bij een kind en de verschillende soorten darmstoma's. Verder zullen de verpleegkundige aandachtspunten, verzorging van het stoma, begeleidingsaspecten en de verpleegkundige verschillen tussen volwassenen en kinderen aan bod komen.

Datum: 5 oktober 2022
Tijd: 15.00-19.00 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort

Meer informatie & inschrijven

Basis stomazorg bij volwassenen

In deze workshop wordt ingegaan op de anatomie en pathologie van de darmen, de indicaties en stomachirurgie, waarna vervolgens uitgebreid de verschillende soorten stoma's en aandachtspunten van zorg worden behandeld. Daarnaast komen complicaties aan bod die na een operatie kunnen optreden.

Datum: 2 november 2022
Tijd: 15.00-20.00 uur
Locatie: Coloplast, Softwareweg 1, Amersfoort