Multiple Sclerose

Bekijk hier de belangrijkste resultaten

Nationaal MS onderzoek

Al enige tijd is bekend dat er een relatie is tussen MS en blaas- en darmproblemen. Om dit verder te onderzoeken bij mensen met MS heeft Coloplast een anoniem onderzoek uit laten voeren door het bureau

MarketResponse te Utrecht. De vragen zijn ontwikkeld met een uroloog (Erasmus MC) en revalidatiearts - gespecialiseerd in neurogene darm (SCI/MS).

In samenwerking met het Nationaal MS fonds en de MS vereniging Nederland zijn er deelnemers geworven. In totaal hebben 1.082 mensen met MS dit onderzoek volledig ingevuld. 

Inschrijven

Coloplast Academy

Op 1 juni 2023 zal de eerste scholing ‘Blaas -en darmproblematiek bij MS’ plaatsvinden in onze Academy. Tijdens deze scholing staat de anatomie en pathologie van de blaas en darmen centraal en leer je (sneller) de juiste diagnose te stellen. Dr. Alexander Stillebroer (functioneel uroloog Erasmus MC) en Drs. Willemijn Faber (revalidatiearts Heliomare) zijn de docenten.  

Wij nodigen u van harte uit. 

Vraag de ondersteunende materialen aan

Ondersteunende materialen

Wilt u blaas- en darmproblemen bespreekbaar maken bij uw patiënt? Wij hebben diverse materialen ontwikkeld, die u kunnen helpen om het gesprek aan te gaan met uw patiënt of uw patiënt meer te informeren over de relatie tussen MS en blaas- en darmproblemen en de mogelijke oplossingen. Deze materialen zijn gratis beschikbaar.

Poster Infographic
Onderstaand treft u een voorbeeld aan van een infographic poster met resultaten uit het Nationaal MS onderzoek. Een handig hulpmiddel om op een laagdrempelige manier blaas- en darmproblemen onder de aandacht te brengen. U kunt deze poster bijvoorbeeld ophangen in de wachtruimte of in de spreekkamer.

Samen Leven MS Special magazines
Samen Leven MagazineMaar liefst 2 van de 3 mensen met MS heeft last van blaas- en darmproblemen. In editie 1 van het magazine Samen Leven MS kan de patiënt lezen welke darm- en blaasproblemen mensen met MS kunnen ervaren.

In het nieuwe magazine Samen Leven MS (editie 2) gaan we in op de resultaten van het Nationale MS onderzoek en over de mogelijke oplossingen voor blaas- en darmproblemen bij MS.

Aanvraagkaart gratis service artikelen
Deze A5 kaart kunt u meegeven aan uw patiënten. Zij kunnen gratis via deze kaart een toiletpas, handreinigingsgel of onze Samen Leven MS magazines aanvragen.

Toiletpas
Vindt uw patiënt het moeilijk om in horeca en winkels te vragen om gebruik te maken van het toilet? Bestel gratis een aantal toiletpassen aan, zodat u deze gelijk tijdens het bezoek kan meegeven aan uw patiënt.